به گزارش راهبرد معاصر خودرو سمند سورن پلاس هشتمین خودرو از خانواده سمند است که متقاضیان میتوانند در پیش فروش ایران خودرو مهر 99 آنرا ثبت نام کنند. در این خبر مشخصات و قیمت خودرو سمند سورن پلاس را میبینید.
شرکت امداد خودرو در طرح جدید پیشفروش خود، سورن پلاس هشتمین فیس لیفت خود را که از خانواده و مشتقات سمند است، قیمتگذاری و معرفی کرد تا در روزهای آتی وارد بازار مصرف شود. این خودرو برای قیمتگذاری به شورای رقابت رفته بود، که باقیمت ۱۴۷ میلیون و ۷۱۲ هزار و صد تومان به مرحله فروش رسیده است.
اما چند هفته قبل با انتقادهای کاربران و مردم در فضای مجازی، این تعیین قیمت از سوی شورای رقابت با اعتراض و واکنش زیادی مواجه شد. بالاخره پس از قیمتگذاری دنا پلاس اتوماتیک و رانا پلاس، خودروی سورن پلاس نیز قیمتگذاری شد. با توجه به اینکه خودروی جدید (فیس لیفت جدید)، تفاوت چندانی با فیس لفتهای قبلی ندارد، اما تغییرات جزئی را میتوان در چراغهای جلو و عقب، سپر جلو و عقب، رینگهای آلومینیومی و نمای داخل کابین مشاهده کرد. بهطوریکه میتوان رینگهای آلومینیومی آن را جذابتر از مدل قبلی دانست. اما در چراغها تغییرات محسوسی دیده نمیشود.
سمند سورن پلاس یکی از مشتقات خانواده سمند سورن است که قرار است در پیشفروش جدید شرکت ایرانخودرو عرضه شود. با توجه به تحریمها و نبود امکانات کافی، شرکتهای خودروسازی و بهتبع آن ایرانخودرو به دنبال بهروزرسانی و افزودن آپشنهای جدید به محصولات قبلی خود، روی آوردهاند. سمند سورن پلاس جدید نیز تفاوت چندانی با مدلهای قبلی خود ندارد، تنها آپشنهای جزئی مانند تغییر گرافیک چراغها، افزودن رینگ و تغییرات جزئی داخل کابین به آن افزودهشده است.
سمند سورن پلاس نام یکی از مشتقات سمند سورن است که پس از مدلهای ELX و توربو بزودی وارد بازار کشورمان خواهد شد. بعد از قطع همکاری شرکتهای بین المللی با خودروسازان داخلی، این شرکتها که دستشان از مونتاژ خودروهای جدید کوتاه شده بود، به سراغ بروزرسانی محصولات خود رفتهاند تا با تغییر چهره یا اضافه کردن برخی امکانات جدید، جذابیت محصولات قدیمی خود را تاحدودی افزایش دهند.
شرکت ایران خودرو در سال 1398 از عرضه سورن پلاس به بازار خبر داد. سورن پلاس در واقع خودرو جدیدی نیست و تفاوتهای آن با دیگر مدلهای سورن را باید در مواردی همچون تغییر گرافیک چراغها، افزودن رینگ و برخی تغییرات داخل کابین جستجو کرد.
سورن پلاس مجهز به موتور EF۷ با حجم ۱.۷ لیتر و حداکثر قدرت ۱۱۵ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۶۰ نیوتن متر بوده که طبق استانداردهای یورو ۵ ساختهشده است. نکته قابلتأمل در مورد سورن پلاس نیز همین مسئله است، چراکه استاندارد یورو ۵ با بنزین معمولی یورو ۲ ایران در تضاد است. در خودروی جدید سمند سورن پلاس، یک گیربکس پنج سرعته دستی نیز تعبیهشده که نیروی موتور را به چراغهای جلو منتقل میکند. این امکان در برخی محصولات دیگر ایرانخودرو نیز دیده میشود.
از دیگر امکانات سورن پلاس میتوان به ترمزهای ABS+EBA، رینگهای دورنگ، دو عدد کیسه هوای راننده و سرنشین، سه عدد سنسور دندهعقب و فرمان هیدرولیک، آینههای جانبی مجهز به راهنما با تنظیم برقی، چراغهای LED جلو، چراغ روز (Day Light)، مه شکنهای جلو و عقب، تنظیم ارتفاع چراغهای جلو از داخل، سیستم روشنایی ترک خودرو، کمربند ایمنی سهنقطهای سرنشینان عقب، شیشه دودی، شیشه دربهای عقب و شیشه عقب، کلیدهای کنترل صوتی روی فرمان MFC، بازکن قفل درب صندوق از داخل خودرو و درنهایت ایزوفیکس و کروز کنترال اشاره کرد.
ایرانخودرو در طرح پیشفروش جدید خود، در موعد مهرماه نسخه فیس لفت و جدید سمند را بانام سورن پلاس به بازار عرضه خواهد کرد. این خودور که بهجای سورن ELX عرضه خواهد شد، امکانات جدیدی داردکه توسط شورای رقابت به مبلغ ۱۴۷ میلیون و ۷۱۲ هزار و ۱۰۰ تومان قیمتگذاری شده است. این قیمت نسخه تنفس طبیعی سورن پلاس است. گفتنی است در ابتدا نسخه بنزینی تنفس طبیعی و بنزینی توربو این خودرو به بازار عرضه خواهد شود و پسازآن پیشبینی میشود، نمونه نهایی توربو CNG آن از شهریور ۹۹ روانه بازار شود.
در نمای ظاهری سمند سورن هیچ تفاوتی میان طراحی کلی این خودرو و سایر نمونههای سمند سورن به چشم نمیخورد؛ یه همین دلیل میتوان آن را نمونه فیس لیفت سمند سورن بدانیم. طراحی این خودرو در مقایسه با رقبای امروزی حرف چندانی برای گفتن ندارد و همان طراحی محافظه کارانه خود را حفظ کرده است، اما گرافیک جدید چراغها و رینگهای آلومینیومی تاحدودی توانسته بر جذابیتهای آن بیافزاید. تغییرات جزئی جلو پنجره، تغییر دستگیره درها و افزودن یک یه اصطلاح اسپویلر (باله) کوچک از دیگر تغییرات سورن پلاس هستند. کابین این خودرو نیز تغییراتی را به خود دیده و افزودن مواردی همچون روکش فرمان چرمی، دوخت قرمز صندلیها و استفاده از طرح کربن برای برخی بخشهای داخلی توانسته بر جذابیتهای کابین بیافزاید، اما متریال کابین هنوز همان پلاستیک بی کیفیت است.
سمند سورن پلاس با همان پیشرانه EF7 که روی تمامی محصولات این خانواده اعم از سمند معمولی، دنا، دنا پلاس و سورن نصب میشود روانه بازار خواهد شد. این پیشرانه 4 سیلندر قادر است تا 115 اسب بخار قدرت در 6000 دور در دقيقه و 159 نيوتن متر گشتاور در 3500-4500 دور در دقيقه را تولید کند که طبق استانداردهای یورو ۵ ساختهشده است. نیرو این پیشرانه توسط یک گیربکس 5 سرعته دستی موسوم به BE3 به چرخهای جلو منتقل میشود. با توجه به مطابقت فنی سورن پلاس با سایر مدلها، شتاب و مصرف ترکیبی سورن معمولی را میتوانیم به این مدل نیز تعمیم دهیم؛ شتاب 0 تا 100 12 ثانیهای و مصرف ترکیبی حدود 9 لیتری!
سورن پلاس به عنوان نمونه ارتقا یافته سورنهای معمولی به بازار عرضه میشود؛ بنابراین به آپشنهای بیشتری نیز مجهز خواهد شد. هنوز اطلاعاتی رسمی در مورد جزییات امکانات رفاهی این خودرو منتشر نشده است، اما براساس معدود تصاویر و مشخصات منتشر شده میتوان گفت که سمند سورن پلاس علاوه بر دارا بودن سایر آپشنهایی که در دیگر هم ردههای خود یافت میشود، به آپشنهای جدیدی همچون کروز کنترل و کامپیوتر سفری نیز مجهز است.
وضع مجدد تحریمهای بین الملی و لغو تمامی قراردادهای فی مابین باعث شده است تا خودروسازان داخلی که از طراحی خودروهای جدید عاجزاند، به ناچار به بروزرسانی محصولات قدیمی خود روی بیاورند. سورن پلاس جدیدترین تلاش ایران خودرو برای نو نوار کردن محصولات از مد افتاده و قدیمی خود است که پیش از این در محصولاتی مانند سمند و رانا نیز شاهد آن بودیم. با فاکتور گرفتن برخی ایرادات همچون مصرف سوخت بالا و پلتفرم قدیمی، هندلینگ خوب، جذابیتهای بصری بیشتر و آپشنهای مناسب از جمله مزیتهایی هستند که میتوانیم برای سورن پلاس ذکر کنیم.
از امکانات سورن پلاس میتوان به ترمزهای ABS+EBA، رینگهای دورنگ، دو عدد کیسه هوای راننده و سرنشین، سه عدد سنسور دندهعقب و فرمان هیدرولیک، آینههای جانبی مجهز به راهنما با تنظیم برقی، چراغهای LED جلو، چراغ روز (Day Light)، مه شکنهای جلو و عقب، تنظیم ارتفاع چراغهای جلو از داخل، سیستم روشنایی ترک خودرو، کمربند ایمنی سهنقطهای سرنشینان عقب، شیشه دودی، شیشه دربهای عقب و شیشه عقب، کلیدهای کنترل صوتی روی فرمان MFC، بازکن قفل درب صندوق از داخل خودرو و درنهایت ایزوفیکس و کروز کنترل اشاره کرد.
محصولاتی همچون پژو پارس LX، پژو 206 صندوقدار و دنا معمولی را میتوان به عنوان رقبای سورن پلاس نام ببریم. سورن پلاس به دلیل طراحی بروزتر و دارا بودن آپشنهای بیشتر قطعا گزینه جذابتری برای خرید خواهد بود، اما تا زمان عرضه و قیمت آن در بازار نمیتوان به صورت کامل در مورد جایگاه این خودرو در مقایسه با رقبا اظهار نظر کنیم.
قسمت امکانات سورن پلاس
که شما به اشتباه نوشتید چراغ های جلو
ماشین نیومده به بازار رو افزایش قیمت دادن...
بدبخت برندگان فروش قرارداد پیش فروش...
این کار یعنی رسما دزدی.